Eettinen hakkerointi osana järjestelmän tietoturvaa - Hellberg, Jan (2019)
Yhteiskunnan siirtyessä koko ajan kohti tietoyhteiskuntaa yhä useammat toiminnot tapahtuvat verkon välityksellä. Tämä on nostanut erilaisten hyökkäysten määrää ja pakottaa yritykset ja organisaatiot panostamaan tietoturvallisuuteensa. Yksi parhaista tavoista vastata tähän haasteeseen on käyttää eettistä hakkerointia. Tässä tutkielmassa pyritään selvittämään mitä eettinen hakkerointi on, miten sitä tehdään ja millaisia tuloksia sillä saavutetaan. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena. Tutkielmassa päädyttiin tuloksiin, että eettiselle hakkerille on tarkat kriteerit mitkä on täytettävä ja hänellä on käytössään monenlaisia työkaluja. Tutkielmassa todettiin myös, että eettisellä hakkeroinnilla saavutetaan tarkkoja tuloksia ja se on tärkeä osa nykyajan tietoturvaa.