RD Velho IoT Security model : secure technology, process and tools - Kellomäki, Tarmo (2019)
Esineiden Internetin (IoT) laitteiden määrä on kasvanut dramaattisesti viime vuosina ja arvioiden mukaan laitteiden määrä tulee kasvamaan eksponentiaalisesti tulevina vuosina. IoT-liiketoiminnassa IoT-laitteiden skaalautuvuutta ja standardointia on pidetty suurena ongelmana valmistajien näkökulmasta, mikä on osittain vaikuttanut turvallisuuden laiminlyöntiin. Tutkimuksessa keskitytään IoT turvallisuuteen, joka kattaa IoTteknologian, kehittämisprosessit ja tietoturvatyökalut. Tutkimuksessa tarkastellaan nykyistä IoT:n turvallisuustilannetta, tietoturvallisuusstandardeja ja IoT:n vaatimuksia sekä turvallisia alalla käytettyjä kehittämismenetelmiä ja välineitä. Tätä tietämystä käytetään tutkimuksen DSR-prosessissa uuden turvallisuusmallin laatimisessa, joka tukee tutkimusasiakkaan IoT-tietoturvan kehittämistä. Tutkimuksen asiakas on RD Velho -yhtiö, joka toimii IoT-liiketoiminnassa. RD Velho tuottaa IoT-ratkaisuja, jotka perustuvat Arm Mbed- ja Pelion IoT - teknologiaan. Asiakas suhtautuu vakavasti tuotteidensa turvallisuuteen ja haluaa varmistaa sen sekä teknologian tasolla, kehityksessä että testauksessa. Tutkimuksessa keskitytään tarkastelemaan asiakkaan IoT-tietoturvaa teknisen turvallisuuden ja kehityksen turvatoimien nykyisen tietämyksen avulla. Koska tietoturvatestaus on tärkeä rooli turvallisuustilanteen tarkistamisessa, sitä käsitellään myös tässä työssä. Tutkimuksen päätuotos on asiakkaalle luotu RD Velho IoT Security model -turvallisuusmalli, joka esittää miten IoT-teknologian ja kehittämisprosessin turvallisuutta voidaan parantaa asianmukaisten työkalujen tukemana.