Lebesguen mitan kiertoinvarianttisuus ja Hausdorffin mitta - Salo, Henna-Kaisa (2019)
Tämän tutkielman tarkoituksena on osoittaa, että Lebesguen mitta on kiertoinvariantti, sekä esitellä lukijalle Hausdorffin mitta ja sen ominaisuuksia. Lebesguen mitan kiertoinvarianttisuuden todistus vaatii paljon esitietoja, joita käsittelemme ensimmäisessä luvussa. Toisessa luvussa todistamme, että Lebesguen mitta on kiertoinvariantti, ja kolmannessa luvussa tutustumme Hausdorffin mittaan.