"Me kaikki tehdään sitä yhdessä" : tapaustutkimus vapaaehtoisten johtamisesta vuoden 2017 koripallon miesten EM-kilpailuiden Helsingin alkulohkossa - Sääski, Veera (2019)
Urheilutapahtumien järjestämisessä vapaaehtoiset ovat korvaamattoman tärkeitä. Heidän tyytyväisyyteensä kannattaa panostaa hyvän johtamisen avulla, jotta innokkaita vapaaehtoisia riittäisi myös tuleviin tapahtumiin. Helsingissä järjestettiin yksi koripallon EM-kilpailuiden alkulohkoista syksyllä 2017. Tapahtuman järjestelyissä oli mukana 420 vapaaehtoista. Tässä tutkimuksessa selvitettiin, miten kisojen vapaaehtoisia johdettiin ennen kisatapahtumaa, sen aikana ja sen jälkeen. Lisäksi selvitettiin sitä, miten johtajien työnjako muodostui, millaisia haasteita vapaaehtoisten johtamisessa tuli vastaan ja millaisena vapaaehtoistoiminta urheilutapahtumissa näyttäytyy tulevaisuudessa.