Nyord och språkvård i Skandinavien på 2010-talet : en jämförande studie av nyordslistor - Joutsalainen, Soila (2019)
Tutkimukseni tarkoitus on tutkia ruotsin, tanskan ja norjan uudissanojen eroja ja yhtäläisyyksiä. Pyrin löytämään vastauksen kolmeen tutkimuskysymykseen: 1) Mitä yhtäläisyyksiä ruotsin, tanskan ja norjan uudissanalistoilla on, 2) millaisia teemoja yhteiset uudissanat edustavat, ja 3) ovatko jotkin sanat otettu jollekin listalle aikaisemmin tai myöhemmin kuin muille listoille? Toivon tutkimukseni lisäävän tietoa skandinaavisen kielenhuollon tilasta 2010-luvulla.