Nuoruusiän soittoharrastus musiikkioppilaitoksessa : soittamisen motivaatio työn voimavara-vaatimus -teorian näkökulmasta - Peuranen, Nelli-Sofia (2019)
Tutkielman tarkoituksena oli lisätä ymmärrystä nuoruusiän soittoharrastuksen motivaatiosta musiikkioppilaitoskontekstissa tarkastelemalla soiton harrastamisen motivaatioon liittyviä tekijöitä uudella tavalla. Teoreettiselta viitekehykseltä tutkielma nojaa soittamisen motivaation sekä työ- ja organisaatiopsykologian tutkimustraditioihin. Soittamisen motivaatiota on tutkittu verrattain paljon, ja se on ollut suosittu aihe niin tieteellisissä tutkimusartikkeleissa kuin opinnäytetöissäkin. Yksittäiset tekijät yhteen kokoavaa ja motivaatioon niin negatiivisesti kuin positiivisesti vaikuttavat tekijät rinnakkain asettavaa tutkimusta ei kuitenkaan ole juuri tehty.