MVC-arkkitehtuuri peliohjelmoinnissa - Kavander, Teppo (2019)
Peliohjelmointi muuttuu monimutkaisemmaksi ja projektit entistä laajemmiksi. Tavallisessa ohjelmistokehityksessä on käytössä erilaisia suunnittelumalleja auttamaan kehityksessä sekä erilaisia määritelmiä laadun varmistukseen. Näitä ominaisuuksia ei ole yhtä vahvasti peliohjelmoinnin puolella. Pro gradu -tutkielmassa tutkitaan MVC-arkkitehtuurin sovittamista peliohjelmointiin aiempiin tutkimuksiin ja omiin kokeiluihin perustuen. Aiemmissa tutkimuksissa ei ole pelimoottori ja sen hyödyntäminen ollut esillä. Havaintojen perusteella, MVC-arkkitehtuuri sopii joihinkin pelimoottoreihin hyvin.