Suomen populaarimusiikin vienti saksankieliseen Eurooppaan : genre-erot ja suomalainen imago Aus Finnland -suurhankkeessa 2015-2016 - Vuori, Aapo (2019)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää suomalaisen populaarimusiikin vientiä etenkin saksankieliseen Eurooppaan ennen kaikkea genre-erojen sekä suomalaisen imagon hyödyntämisen kannalta. Menetelmänä tutkimuksessa käytetään sekundääriaineiston sisällönanalyysiä: siinä tarkastellaan objektiivisesti Suomen johtavan musiikkivientiä koordinoivan yrityksen Music Finlandin raporttia vuosina 2015-2016 toteutetusta suurhankkeesta Aus Finnland (suom. = ”Suomesta”) ja tehdään päätelmiä teoreettista viitekehystä hyödyntäen pyrkimyksenä löytää kohtia liittyen hankkeessa mukana olleiden eri tyylilajia edustavien artistien ja toimijoiden tuensaantia sekä suomalaisen imagon hyödyntämistä tai hyödyntämättömyyttä. Aineiston analyysin tuloksissa todetaan erilaisia havaintoja ja päätelmiä koskien edellä mainittuja aiheita. Vaikka musiikkivienti on pieni osa Suomen maabrändiä, imagoa sekä taloudellista vientikokonaisuutta, voidaan Aus Finnlandin katsoa olleen onnistunut musiikkiviennin suurta kuvaa ajatellen sekä auttaneen niin siihen osallistuneita artisteja kuin yrityksiäkin. Suomalaisen imagon käyttö oli monin paikoin hyvin selkeää, mutta eri musiikkityylien tuen saannissa ilmeni selkeämpiä eroja.