Yksityisyys ja siihen kohdistuvat uhat sekä haasteet IoT-perusteisissa älykodeissa - Pimiä, Lauri (2019)
Tutkielmassa perehdytään IoT-perusteisten älykotien tietoturvauhkiiin ja haasteisiin yksilön yksityisyyden näkökulmasta. IoT-älykoti on järjestelmä, joka käyttää useita erilaisia IoT-laitteita toimintojensa suorittamiseen. Tämä useiden heterogeenisten laitteiden määrä aiheuttaa kuitenkin tietoturvauhkia, jotka omassa kodissa ovat varsinkin yksityisyyden kannalta merkittäviä. Tässä tutkielmassa pyritään tunnistamaan näitä uhkia ja haasteita sekä tutustutaan mahdollisiin ratkaisuihin.