MMORPG-pelaajien suhtautuminen mikromaksuihin - Naukkarinen, Visa (2019)
Tutkielma esittelee massiiviset monen pelaajan verkkoroolipelit(MMORPG:t), niiden pelimekaniikat ja niiden ympärillä tapahtuvan virtuaalitalouden sekä erilaisia tapoja luokitella niiden pelaajia. Tämän pohjalta havainnoidaan kyselytutkimuksen keinoin mikromaksuasenteiden ja pelaajien motivaatioiden yhteyttä käyttäen motivaatioiden komponenttiluokittelua. Aineiston analyysissä havaitaan yhteys muun muassa saavutus-motivaatiokomponentin ja mikromaksuhalukkuuden välillä, minkä syyksi esitetään virtuaalihyödykkeiden tuoma hyöty saavuttamiseen liittyvissä motivaatioissa.