Suomen vasemmistopuolueiden yleisohjelmat Maslowin tarvehierarkian näkökulmasta : Suomen työväenpuolueen, SDP:n, SKP:n, SKDL:n sekä Vasemmistoliiton periaateohjelmat 1899-2007 Maslowin tarvehierarkian näkökulmasta - Virtanen, Vexi (2019)
Tutkielman tarkoituksena on tarkastella suomalaisten vasemmistopuolueiden henkistä kasvua lukemalla niiden yleis- eli periaateohjelmia Maslowin tarvehierarkian näkökulmasta. Tutkimuskysymyksenä nousee esille mitä tarkoitetaan, kun puhutaan vapautumisesta ”henkisen holhuunalaisuuden kahleista”?