Isometrisen lihasrasituksen vaikutus kivun prosessointiin aivokuorella : MEG-tutkimus - McLellan, Susanna (2019)
Magnetoenkefalografialla (MEG) voidaan mitata aivojen sähköistä toimintaa kallon ulkopuolelta reaaliajassa. Ajallisen erottelukyvyn ansiosta MEG soveltuu kipututkimuksessa hyvin ensimmäisten aivovasteiden tarkasteluun. Liikunnan kipua lieventävästä vaikutuksesta (Exercise Induced Hypoalgesia EIH) on olemassa näyttöä, mutta sen vaikutusmekanismit ovat osin epäselviä. Tutkimuksen tarkoituksena oli a) testata intrakutaania sähköistä stimulaatiomenetelmää ja tarkastella sen aikaansaamia kipuvasteita aivojen somatosensorisilla alueilla ja b) tarkastella isometrisen lihasrasituksen mahdollisia vaikutuksia kivun somatosensoriseen prosessointiin.