Ketterään kokonaisarkkitehtuuriin vaikuttavat tekijät - Kallonen, Lotta (2019)
Nopeasti muuttuva maailma asettaa uusia haasteita organisaatioiden rakenteiden kehittymiselle. Uusien innovaatioiden hyödyntäminen osana organisaation liiketoimintamallia vaatii organisaatiolta ketterää muutoskykyä. Kokonaisarkkitehtuuria on tutkittu laajasti jo vuosikymmeniä, ja sen hyödyt on todistettu, mutta nykyiset kokonaisarkkitehtuuriviitekehykset eivät ole tarpeeksi ketteriä. Ketteryyttä pyritään yhdistämään kokonaisarkkitehtuuriin ketterien menetelmien avulla. Ketterien menetelmien yhdistäminen kokonaisarkkitehtuuriin on kuitenkin uusi aihealue, ja sitä ei ole tutkittu vielä tarpeeksi. Tutkielmassa keskitytään ketterien tekijöiden tunnistamiseen kokonaisarkkitehtuurissa, joita on yhteensä kahdeksan kappaletta. Ketteriä tekijöitä olivat ennakoiminen, itseohjautuvat tiimit, yksilöiden voimaannuttaminen, nopeus, joustavuus, sidosryhmät, yhteistyö ja jatkuva tuottaminen.