Fenomenologinen tutkimus seksuaalisuudesta ja HIVistä - Hammarberg, Leila (2019)
HIV on pitkäaikaissairaus, jota sairastaa Suomessa noin 3300 ihmistä, lisäksi noin 500 ihmisen arvioidaan sairastavan sitä tietämättään. Aiemmin kuolemaan johtavan virustaudin lääkitys on kehittynyt. Lääkitys ei paranna, mutta nykyisin tauti ei ajoissa löydettynä ja oikein hoidettuna enää ole tappava. Suomessa suurin osa tartunnoista on saatu seksin kautta. Viimeisimmän tutkimustiedon mukaan, näyttää siltä, että virus ei tartu edelleen, edes suojaamattomassa seksissä, mikäli asianomaisen lääkitys ja muu hoito, ovat kunnossa.