Tehokkaan tekstihaun toteuttaminen käyttöoikeudet huomioiden - Saareks, Jani (2019)
Tekstihaulla etsitään vastaavaa sisältöä indeksoiduista dokumenteista. Dokumentteja voivat olla mitkä tahansa tiedostot tai erilaiset tekstiä sisältävät www-sivut. Tässä tutkielmassa esitellään erilaisia toteutustapoja tekstihaun luomiselle. Lisäksi käsitellään erilaisia ominaisuuksia, jotka parantavat hakujen toiminnallisuutta. Tutkielman käytännön osassa toteutetaan tekstihaku, joka huomioi käyttöoikeudet käyttäen Elasticsearch-nimistä hakumoottoria. Johtopäätöksenä tutkimuksesta saatiin, että Elasticsearch on tehokas tapa toteuttaa tekstihaku.