Metsä lasten paikkana : 4-7-vuotiaiden lasten keskusteluja metsän merkityksistä - Naskali, Maiju (2019)
Tämä tutkimus tarkastelee 4-7-vuotiaiden lasten ja metsäympäristön välisiä merkityssuhteita. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä siitä, millaisena ympäristönä lapset kokevat metsän. Kyseessä on tapaustutkimus, jonka aineisto kerättiin valokuvahaastatteluin. Ennen haastatteluja toteutettiin kaksi metsäretkeä lapsille tuttuun retkipaikkaan ja lapset ottivat valokuvia lempipaikois-taan. Johtopäätöksenä todettiin, että tutulla metsäpaikalla oli monenlaisia henkilökohtaisia ja yhteisiä merkityksiä lapsille.