"Suuret kiitokset arviosta, jo oli aikakin!" : kirjallisuusblogit kritiikin ympäristöinä ja perinteisten kritiikki-instituutioiden kanssaeläjinä - Kuivalahti, Laura (2019)
Kirjallisuuskritiikin sanotaan olevan monella tapaa kriisissä. Perinteisissä kritiikin ympäristöissä eli sanomalehdissä kritiikkien tila vähenee, mutta lehtien rinnalle on 2000-luvulla kehittynyt vaihtoehtoisia kritiikin ympäristöjä, kuten kirjablogit. Sosiaalisen median kanavissa nostetaan keskiöön lukukokemus, ja internetin avulla kuka tahansa voi alkaa kriitikoksi.