”Suomalaiselle lukevalle yleisöllehän niitä juttuja tehdään” : kirjailijakuvan rakentaminen Helsingin Sanomien kulttuurisivujen kansiartikkeleissa - Kuivalahti, Laura (2019)
Samaan aikaan kun journalismi on käynyt läpi digitalisoitumisen käynnistämää murrosta, kirja-ala on painiskellut omien haasteidensa parissa. Laskenut kirjamyynti on luonut kirjailijoille paineita osallistua teostensa markkinointiin. Tutkimuksessa selvitetään, minkälaisia kirjailijakuvia Helsingin Sanomien kulttuuriosaston kansijutuissa luodaan ja mitä feature-kirjoittamisen keinoja kirjoituksissa käytetään. Lisäksi tarkastellaan, minkälaiset kirjailijat ja kirjat nousevat kulttuurisivujen kansiaiheiksi.