What matters and how to find it? : career stories of finding meaningful work and how it is experienced by different individuals - Sirkiä, Anne (2019)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on tulkita ja kuvata miten ihmiset ovat päätyneet merkitykselliseen työhön ja millaiseksi merkityksellinen työ koetaan. Merkityksellistä työtä on tutkittu työ- ja organisaatiopsykologian parissa ja myös uranvalinnasta löytyy useita eri teorioita. Merkitykselliseen työhön johtavia uranvalintoja ei ole juurikaan tutkittu, joten lisätutkimus auttaisi ymmärtämään ilmiötä paremmin. Perinteet tai uskonto eivät nykyään ohjaa ihmistä valinnoissaan, millä on suuri vaikutus uranvalintaa koskeviin päätöksiin. Työn tekemisestä on tullut tahto-kysymys. Ihminen tarvitsee elämäänsä tarkoituksen ja voi saavuttaa sen työn kautta. Merkityksellinen työ on monin tavoin yhteydessä hyvinvointiin ja siksi tavoittelemisen arvoista. Tämä tutkimus toteutettiin narratiivisen menetelmän avulla. Narratiivien mukaan yksilön valintoja rajoittaa ympäristö, mutta suurimmat esteet merkityksellisen työn tavoittamiselle asettaa ihminen itse. Merkityksellistä uraa koskevien valintojen tekeminen on arvopohdintaa vallitsevan hetken kontekstissa, joka asettaa haasteita sekä tarjoaa mahdollisuuksia päätösten tekemiselle. Tärkeimmät merkityksellisen uran valintaan vaikuttavat ulkoiset tekijät ovat perhe, muut ihmiset ja yhteiskunta. Merkitykselliseen työhön pääseminen vaatii autenttisuutta, rohkeaa ja avointa asennetta, itsetuntemusta, käytännön tekoja sekä muiden ihmisten läsnäoloa. Näiden lisäksi sattumat voivat johtaa merkitykselliseen työhön. Tulosten mukaan merkityksellisyyden kokemus rakentuu suhteessa omaan toimijuuteen ja yhteenkuuluvuuteen. Työ koetaan merkitykselliseksi kun siihen sisältyy hyvänolon tunne, kokemus omana itsenä olemisesta sekä onnistumisista, yhteenkuuluvuutta yhdessä tekemisen ja auttamisen kautta sekä vapautta toteuttaa että kehittää itseään. Työn merkityksellisyyden kokemuksessa korostuivat ihmisen ominaisuuksien ja työn vastaavuuden tärkeys.