Päätöspuut yksityisyyden säilyttävässä tiedonlouhinnassa - Korkalainen, Heli (2019)
Yksityisyys voi vaarantua tiedonlouhinnan aikana, jonka seurauksena on syntynyt yksityisyyden säilyttävä tiedonlouhinta. Se tarkoittaa erilaisia tekniikoita ja menetelmiä, joilla voidaan louhia tietoa ilman, että arkaluonteisia tietoja paljastuu. Päätöspuita voidaan hyödyntää tiedonlouhinnassa tällaisissa menetelmissä. Tässä tutkielmassa tutkitaan sellaisia päätöspuumenetelmiä, jotka toimivat keskitetylle tai osapuolien kesken jaetulle datalle. Sopivan menetelmän valinta riippuu siitä, mitä ja miten tietoa louhitaan.