"Hausfrau zu sein, ist das schlimmste, was ich mir vorstellen kann" : Das Bild der Hausfrauenrolle aus der Sicht von deutschen und finnischen Universitätsstudentinnen - Lehmusvirta, Anna-Maria (2019)
Naisen asema on herättänyt paljon keskustelua vuosikymmenten ajan. Naisen rooli ja asema perheessä ovat kokeneet vuosisatojen saatossa suuria muutoksia sekä Saksassa että Suomessa. Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastelen naisen aseman ja kotiäitiyden kehitystä molemmissa maissa, sekä tutkin, millaisia ajatuksia naispuolisilla saksalaisilla ja suomalaisilla opiskelijoilla on kotiäitiyteen liittyen. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, eroavatko saksalaisten ja suomalaisten opiskelijoiden näkemyksiin kotiäitiydestä toisistaan, sekä selvittää, mitkä syyt ovat johtaneet mahdollisiin erilaisiin näkemyksiin.