Perception of English vowels by advanced Finnish learners - Kivikangas, Riina (2019)
Vieraan kielen oppija kohtaa usein äänteitä, jotka eivät sisälly äidinkielen inventaarioon, ja joiden havainnointi saattaa tästä syystä olla vaikeaa. Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten edistyneet suomalaiset oppijat havaitsevat englannin kielen vokaaleja. Lisäksi tutkimus pyrki selvittämään onko konsonanttikontekstilla vaikutusta vokaalien havainnointiin ja esiintyykö oppijoiden havainnoinnissa vokaalien periferaalisuudesta johtuvia direktionaalisia epäsymmetrioita.