Sosiaalinen tuki työyhteisön hyvinvoinnin kontekstissa - Tuikka, Jussi (2018)
Tämän tutkielman tavoitteena oli selvittää työntekijöiden käsityksiä sosiaalisen tuen merkityksestä työhyvinvoinnille ja johtamisviestinnälle. Tutkimus toteutettiin laadullisin menetelmin ja aineistonkeruu toteutettiin puolistrukturoidusti haastattelemalla seitsemää työntekijää (n=7). Haastattelukysymykset on muodostettu aiemman teorian ja asetettujen tutkimusongelmien pohjalta.