Single-player video games as an informal language learning environment : views and experiences of gaming young adults - Eskelinen, Satu (2019)
Videopelien pelaajilla on yleisesti tunnistettu ja tutkimuksissa havaittu kokemus kielenoppimisesta viihdepelien kautta (Cornillie, Thorne ja Desmet 2012, Sundqvist and Sylvén 2012). Huomio kuitenkin usein kiinnittyy verkkomoninpeleihin ja sanastonoppimiseen, yksinpelaamisen ja muiden kielen taitojen jäädessä vähemmälle huomiolle. Tutkimuksen tavoitteena on tarkastella viihteellisten yksinpelien tarjoamia oppimismahdollisuuksia pelaajien näkemysten ja kokemusten kautta. Tarkemmin käsitellään motivaatiota, pelien piirteitä, pelien kieltä ja oppimisstrategioita.