Moniammatillisen, etäteknologiaa hyödyntävän kuntoutuksen vaikutus sepelvaltimotautia sairastavien työkykyyn - Hirvonen, Elisa (2019)
Sosiaali- ja terveysalan digitalisaation myötä etäteknologia on tulossa osaksi kuntoutusta myös Kelan harkinnanvaraisessa kuntoutuksessa. Tutkimus liittyy Jyväskylän yliopiston ja Kansaneläkelaitoksen ”Etäteknologia sydänkuntoutuksessa” -hankkeeseen, jonka tavoitteena oli selvittää etäteknologian vaikuttavuutta toimintakykyyn sekä elämänlaatuun sepelvaltimotautia sairastavilla. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää etäteknologiaa sisältävän moniammatillisen laitosmuotoisen kuntoutuksen vaikuttavuutta sepelvaltimotautikuntoutujien työkykyyn. Tutkimuskysymykset olivat: Vaikuttaako tavanomainen moniammatillinen kuntoutus ja tavanomaisen kuntoutuksen lisäksi etäteknologiasovellusta hyödyntävä laitosmuotoinen kuntoutus sepelvaltimotautia sairastavien työkykyyn ja onko työkyvyn muutoksissa eroja etäteknologiaa sisältävää kuntoutusta ja tavanomaista kuntoutusta saaneiden välillä?