Oppiva tekoäly moderneissa videopeleissä - Hautaoja, Toni (2019)
Tässä tutkimuksessa käsitellään videopeleissä olevia tekoälyhahmoja ja niiden simuloitua oppimista, tähän liittyviä toteutustapoja, käsitteitä sekä videopeleissä hyödynnettävää koneoppimista. Työn tavoitteena on avata näitä asioita erilaisten esimerkkien ja teorian kautta sekä selittää, kuinka tekoälyllistä oppimista on toteutettu moderneissa videopeleissä. Tekoäly ja etenkin koneoppiminen ovat videopelitekoälyhahmoihin toteutettuna vielä melko varhaisella tasolla, eikä varsinaista koneoppimista olla yleisesti käytetty niiden toiminnan ohjaajana. Pelihahmot voivat silti oppia monella eri tavalla. Videopelien kompleksisuuden kasvaminen, teknologian kehittyminen ja jatkuva tiivis tekoälytutkimus mahdollistavat suuren potentiaalin erilaisten uusien, immersiivisten ja realististen videopelikokemusten luomiseksi tulevaisuudessa.