“The Zelda we have in our hearts” : virtual community on a video game fansite - Nihtilä, Pauliina (2019)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten yhteisöllisyys ilmenee videopelifaneille suunnatulla internetsivustolla julkaistuissa teksteissä. Taustatieto rakentui useiden tutkijoiden esittämistä virtuaaliyhteisöjen ja samankaltaisten käsitteiden määritelmistä, faniyhteisöjen ja pelaajien tutkimuksesta, sekä tietokonevälitteistä viestintää käsittelevästä kirjallisuudesta.