How fair a play is this? : a formalist analysis on the clues of Agatha Christie - Toiviainen, Arttu (2019)
Tämä tutkimus analysoi vihjeiksi määriteltyjen tekstisisältöjen suhteellista huomattavuutta Agatha Christien Appointmen with Death -teoksessa. Tämä tapahtuu painottamalla formalistista lähestymistapaa kirjallisuuden analyysiin, joka sivuuttaa kirjailijan kontekstin ja ennemmin ylentää tekstin, sen muodon, ja sisällön merkitystä lukukokemukselle. Näin tekstiä arvioidaan välineenä, joka välittää lukijalle tarinan lopulliselle ratkaisulle olennaista informaatiota. Agatha Christien huomattava suosio ja vaikutus etsiväkirjallisuuden konventioille motivoi tutkimaan hänen tekstiään kriittisesti. Christie ymmärretään mestarilliseksi genrekirjailijaksi, mutta tätä vasten hänen juontensa suhteellista reiluutta genreen sopivana pelinomaisena tekstinä ei olla tutkittu. Tämä tutkimus yrittää tavoitteena täyttää tämän konseptuaalisen aukon.