Design thinking asiakaslähtöisessä ohjelmistokehityksessä - Hakola, Anna-Maria (2019)
Tiivistelmä: Tutkimuksessa selvitettiin, miten Design thinking -prosessia voidaan soveltaa, kehittää ja hyödyntää asiakaslähtöisessä ohjelmistokehityksessä. Tutkimus toteutettiin kahdeksan kuukauden pituisena etnografisena tutkimuksena tutkijan työskennellessä käyttöliittymän ohjelmistokehittäjänä. Tutkimuksen päätuloksia ovat Design thinking -prosessin Scrum-prosessikehykseen yhdistävä hybridimalli ja kolme ohjelmistokehitykseen soveltuvaa Design thinking -menetelmään pohjautuvaa työkalua.