Terveydenhuollon IT-ratkaisujen nykytila ja tulevaisuus - Leppälä, Leevi (2019)
Tutkimuksessa tutkittiin terveydenhuollon uusien It-ratkaisujen tilaa ja tulevaisuutta ja niiden vaikutuksia toimintaan. Tärkeimpinä uusina teknologioina käsiteltiin big dataa, mobiilia ja potilaskeskeisiä tietojärjestelmiä ja Personal Health Recordsia (PHR). Tässä kirjallisuuskatsauksena toteutetussa tutkimuksessa havaittiin näillä kaikilla olevan paljon potentiaalia vähentää terveydenhuollon kustannuksia ja kehittää hoitotapoja. Toisaalta tutkielmassa todettiin myös, että esimerkiksi mobiili, big data ja PHR teknologioihin liittyy monenlaisia haasteita, kuten yksityisyys ja tietoturva.