Nykytaiteen museo Kiasman ARS17-näyttelyn verkkotaiteen kokoelma ARS17+ Online Art ja internet taiteen ympäristönä : ”Mitä tapahtuu taiteelle, kun se kohdataan museon sijaan netissä?” - Nurmesjärvi, Aino (2019)
Tutkielmassa käsitellään Nykytaiteen museo Kiasman ARS17 Hello World! -näyttelyn yhteydessä lanseerattua verkkotaiteen kokoelmaa ARS17+ Online Art esimerkkinä siitä, miten museokokoelmiin voidaan hankkia internetissä toimivia taideteoksia ja millaisia ratkaisuja tällaisten verkkoteosten esittämisessä voidaan tehdä. Nykytaiteen kentällä toimivat taideinstituutiot ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta internet-taiteeksi luokiteltaviin taiteen muotoihin, joten on muodostunut tarve alan käytäntöjen kartoitukselle. Internet- tai verkkotaiteella tutkimuksessa viitataan erilaisiin taiteen tekemisen tapoihin, jotka ovat tietoisia siitä verkon ympäristöstä, jossa ne toimivat. Tutkielman tavoitteena on koota yhteen verkkoteosten hankkimiseen, esittämiseen ja säilyttämiseen liittyviä haasteita, kysymyksiä ja mahdollisuuksia museokontekstissa sekä tarkastella internetin erityispiirteitä taiteen tekemisen, kokemisen ja esittämisen ympäristönä.