Frontaalitason polven liikehallinnan yhteys äkillisiin alaraajavammoihin nuorilla urheilijoilla - Vesanto, Johanna (2019)
Salibandy ja koripallo ovat suomalaisen nuorison keskuudessa suosittuja joukkuepalloilulajeja, joissa usein vaihtuvat pelitilanteet edellyttävät pelaajilta hyvää liikehallintaa. Puutteet polven liikehallinnassa voivat lisätä äkillisten alaraajavammojen riskiä. Nuorten urheilijoiden terveyttä ja mahdollisimman pitkää peliuraa voidaan tukea kartoittamalla vammoille altistavia riskitekijöitä sekä tunnistamalla lisääntyneeseen riskiryhmään kuuluvat urheilijat. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli tutkia pudotushyppy ja yhden jalan pudotushyppy -testien aikaisen frontaalitason polven liikehallinnan ja seurannan aikana ilman kontaktia tapahtuvien äkillisten alaraajavammojen välistä yhteyttä 21-vuotiailla ja nuoremmilla salibandyn ja koripallon pelaajilla.