Vanhempien koulutuksen ja tupakoinnin yhteys lasten tupakointiin - Rönkkö, Saana (2019)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan vanhempien koulutuksen ja tupakoinnin yhteyttä lasten tupakointiin. Tilastojen mukaan tupakointi on yleisintä matalasti koulutettujen henkilöiden joukossa, korkeasti koulutettujen henkilöiden tupakointi on melko harvinaista. Aiemmat tutkimukset ovatkin osoittaneet, että oman koulutuksen ja tupakoinnin väliltä löytyy selvä yhteys. Monissa tutkimuksissa on myös havaittu vanhempien tupakoinnin olevan merkittävä lasten tupakointia ennustava tekijä. Tämän tutkielman tavoitteena on selvittää, onko tupakoinnin siirtymisessä vanhemmilta lapsille eroja vanhempien koulutustaustan mukaan.