Nonlineaarisen pedagogiikan perusteet liikuntataitojen opettamisessa - Kivinen, Joonas (2019)
Tämän tutkielman tarkoitus on selvittää, mitä sateenvarjokäsite nonlineaarinen pedagogiikka pitää sisällään, minkälaisia merkityksiä oppilaat sille antavat ja kuinka sitä voidaan hyödyntää liikuntataitojen opettamisessa. Tutkielmassa käsitellään myös motorisia perustaitoja sekä liikuntataitojen oppimisprosessiin vaikuttavia asioita, jotta nonlineaarisen pedagogiikan periaatteita ja sen taustalla olevia käsitteitä pystyttäisiin tarkastella nimenomaan liikuntataitojen oppimisen näkökulmasta. Sivuan perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) liikunta-oppiaineelle antamia tavoitteita ja sisältöjä, jotta nonlineaarisen pedagogiikan soveltuvuutta pystytään peilata niihin. Tutkimusmenetelminä käytin narratiivista kirjallisuuskatsausta sekä teemahaastatteluun perustuvaa teemoittelua ja sisällön erittelyä. Teemahaastatteluissa haastattelin kymmentä pohjanmaalaisen yläkoulun 7. -luokan oppilasta, joista viisi oli tyttöjä ja viisi poikaa.