“There is something very pompous in his style”: an analysis of Mr Collins’ social missteps in Pride and Prejudice - Partanen, Hanna Katariina (2019)
Kandidaatin tutkielmani käsittelee Jane Austenin rakastettua romaania Ylpeyttä ja Ennakkoluuloa (Pride and Prejudice) ja erityisesti siinä esiintyvää sivuhahmoa, Mr Collinsia. Tavoitteeni oli selvittää, miksi sekä lukijat että kirjassa olevat hahmot yleisesti pitävät kyseistä hahmoa samanaikaisesti sietämättömänä sekä huvittavana. Keskityin siis löytämään mahdollisia kohteliaisuusrikkomuksia sekä niiden seurauksia Mr Collinsin ja muiden hahmojen dialogeista. Nämä rikkomukset selittävät hahmon huonon vastaanoton.