The semiotic and social functions of Twitch.tv's emoticons in spoken interaction - Luukkonen, Jenni (2017)
Digitaalisen viestinnän hymiöiden vaikutusta lausemerkityksiin ja sosiaaliseen toimintaan on harvoin lähestytty puhutun kielen näkökulmasta. Pyrin tutkielmallani selvittämään, miten livestreaming-sivusto Twitch.tv:n hymiöiden mahdolliset semioottiset ja yhteisölliset piirteet näkyvät puhutussa kielessä. Tutkimusprosessin tausta pohjautuu paralingvistiikkaan ja hymiöiden dynaamisiin semioottisiin piirteisiin. Lisäksi käsittelen puhutussa kielessä käytettyjen hymiöiden transmodaliteettia sekä käytäntöyhteisön (community of practice) vaikutusta hymiöiden merkityksien syntymiseen.