Watch your step! Is foot landing technique during cutting manoeuvres associated with acute lower extremity injuries? : a 12-month prospective cohort study of young team sport athletes - Vornanen, Teemu (2019)
Useita pallopelejä luonnehtivat erilaiset nopeat suunnanmuutokset sekä äkilliset kiihdytykset, mitkä altistavat etenkin nuoria urheilijoita akuuteille alaraajavammoille. Aiempien tutkimusten valossa on esitetty, että jalkaterän laskeutumistekniikka saattaisi olla yhteydessä vammariskiin sekä erityyppisiin juoksuvammoihin. Hyvin vähän tiedetään kuitenkin jalkaterän laskeutumistekniikan yhteyksistä alaraajojen kinematiikkaan erityisesti nopeiden suunnanmuutosten aikana. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, onko nopeiden suunnanmuutosten yhteydessä esiintyvällä jalkaterän laskeutumistekniikalla yhteys nuorten palloilijoiden akuutteihin, ilman suoraa kontaktia, tapahtuneisiin nilkan- ja polven nivelsidevammoihin.