Yksilö ja teknostressi : uhkaavat ja suojaavat tekijät - Sollo, Julia (2019)
Teknologia ohjailee nykypäivänä sekä työntekoa että vapaa-aikaa ja sen voidaan sanoa muuttaneen ihmisten elämää merkittävällä tavalla. Teknologian jatkuvan kehityksen tavoitteena on ollut luoda lisäarvoa käyttäjille, mutta se on tuonut mukanaan myös sivuvaikutuksia. Teknostressi on yksi teknologian käytön sivuvaikutuksista: se syntyy yksilön ja teknologian välisessä vuorovaikutuksessa, jossa yksilöltä vaaditaan muutosta. Tämä muutosprosessi johtaa yksilölliseen kuormitukseen eli psyykkisiin, fyysisiin tai käyttäytymiseen liittyviin seurauksiin, jotka taas johtavat organisaatiossa näkyvään kuormitukseen. Tässä pro gradu –tutkielmassa tarkasteltiin teknostressi-ilmiön aiheuttajia ja seurauksia sekä erilaisia mekanismeja, joilla sitä voidaan lieventää. Keskiössä on yksilön ja teknostressin suhde eli se, miten yksilö omalla toiminnallaan toisaalta voimistaa ja toisaalta lieventää teknostressiä. Tutkielma täydentää teknostressitutkimusten kenttää, koska yksilöllisten käyttötapojen merkitystä on tähän mennessä tutkittu hyvin vähän. Tutkielman alkuosa toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja empiirinen osa laadullisena tapaustutkimuksena. Tutkielmassa todettiin, että teknostressi on aiemmin nähty jopa sairautena, mutta nykyisin sen ajatellaan olevan osa yksilön ja ympäristön välistä vuorovaikutusta, jolla on vaihtelevia seurauksia. Liiallisena teknostressiä tulee pyrkiä lieventämään yksilö- ja organisaatiotasolla. Tutkimustuloksina raportoitiin, että yksilön tavat käyttää teknologiaa työympäristössä voivat toimia sekä teknostressille altistavina että siltä suojaavina tekijöinä. Yksilö voi vahvistaa jo olemassa olevien teknostressitekijöiden vaikutusta tai luoda itse teknostressille altistavia olosuhteita. Yksilö ennaltaehkäisee ja lieventää teknostressiä erilaisten kognitiivisten selviytymiskeinojen avulla. Yksilöllisten tekijöiden vaikutus teknostressin kokemiseen työympäristössä on tärkeä tutkimusaihe, koska sen kartoittamisesta ja tutkimisesta on hyötyä sekä yksilöille että organisaatioille.