Teknostressi ja sen lieventämiskeinot organisaatioiden näkökulmasta - Siitonen, Valtteri (2019)
Teknologia ja sen mukanaan tuomat hyödyt ovat muokanneet merkittävästi organisaatioiden toimintaa ja sitä, kuinka työntekijät hyödyntävät teknologiaa työnteossaan. Teknologian yleistymisen lisäksi teknologia on monimutkaistunut ja se muuttuu nopeasti. Näistä teknologian aikaansaamista työympäristön muutoksista on seurannut myös haitallisia vaikutuksia ja ilmiö, jota kutsutaan teknostressiksi. Teknostressi on stressin muoto, jolla tarkoitetaan erityisesti teknologian käytöstä aiheutuvaa stressiä ja sen vaikutukset yksilön työntekoon ja hyvinvointiin ovat moninaisia. Tämän tutkielman tarkoituksena oli tutkia teknostressiä ilmiönä ja selvittää, millaisia vaikutuksia työntekijöiden kokemalla teknostressillä on organisaatioihin ja niiden toimintaan. Tutkielman tavoitteena oli myös teknostressistä saatavan tutkimustiedon yhteen kerääminen, sillä teknostressitutkimusta on kritisoitu sirpaleisuudesta ja tutkimustietoa kokoavan tutkimuksen puutteesta. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja sen lopputuloksena saatiin selville teknostressin aiheuttajia, teknostressin seurauksia eli rasitteita ja organisaation keinoja teknostressin lieventämiseksi. Tutkielmassa teknostressin aiheuttajien todettiin liittyvän erityisesti organisaation tapaan hyödyntää teknologiaa, teknologian käytön yleistymiseen organisaatioissa ja työntekijöiden yksilökohtaisiin ominaisuuksiin. Tutkielman perusteella voidaan sanoa teknostressin vaikuttavan erityisesti työntekijöiden työtyytyväisyyteen, työmotivaatioon ja organisaatioon sitoutumiseen. Lisäksi teknostressin todettiin vaikuttavan negatiivisesti myös työntekijöiden hyvinvointiin ja fyysiseen terveyteen. Organisaation teknostressin lieventämiskeinojen todettiin perustuvan erityisesti organisaation prosessien uudelleenjärjestelyyn ja tätä kautta teknostressin aiheuttajien poistamiseen. Eniten tutkittuja organisaation teknostressin lieventämisen keinoja todettiin olevan teknisen tuen järjestäminen, loppukäyttäjien osallistaminen päätöksentekoon, teknologiaan liittyvän tiedon jakaminen ja työntekijöiden kouluttaminen teknologian käyttöön. Kaiken kaikkiaan parempi ymmärrys teknostressistä ilmiönä auttaa organisaatioita löytämään parhaat keinot teknostressin lieventämiseen ja sen ehkäisyyn.