Kuntien tukimuodot liikunta- ja urheiluseuroille ja liikunta-alan yhdistyksille kaikille avoimen liikunnan toteuttamiseksi - Sipilä, Vilja (2019)
Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat viime vuosina nousseet tärkeiksi teemoiksi niin valtionhallinnossa kuin liikunta- ja urheilujärjestöissä. Teemojen toteutumista on ryhdytty tutkimaan sekä edistämään entistä järjestelmällisemmin julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla. Kehityksen merkittävinä taustatekijöinä voidaan pitää yhdenvertaisuuslain (1325/2014) sekä liikuntalain (390/2015) uudistamista.