Millimetriaallot 5G-teknologiassa - Ruohoniemi, Miikka (2019)
Viidennen sukupolven langaton tietoliikenneverkko (5G) on jo pian tulossa kuluttajien käyttöön. 5G tuo ratkaisun moniin tämän hetken ongelmiin langattomassa verkossa ja mahdollistaa yhä useampien laitteiden liittämisen verkkoon. Tässä tutkielmassa kerrotaan ensin yleisesti 5G-verkosta ja siihen liittyvistä tekniikoista, mutta tutkielman painopisteenä on tarkastella millimetriaaltojen osuutta 5G-teknologiassa ja kertoa niiden tuomista hyödyistä ja haasteista.