Muumit meemeiksi, meemit mielteiksi : diskurssianalyysi muumiaiheisista meemeistä Facebookissa - Heikkilä, Aino (2019)
Tutkielma käsittelee kolmea eri muumiaiheista meemiä, jotka on poimittu Facebook-sivustolta. Menetelmänä toimii diskurssianalyysi. Diskurssi määritellään Michel Foucaultin mukaan, eli osana mielikuvien tai lausumien verkostoa. Keskeisesti diskurssianalyysissa toisistaan erottuvat diskurssi muumiteosten sisällä sekä muut, ympäröivän yhteiskunnan diskursiiviset ainekset.