“I blushed at my own boldness” : representation of the female protagonist in a romantic context in a young adult fantasy novel A Court of Thorns and Roses - Ahonen, Leeni (2019)
Nuorten aikuisten kirjallisuus, usein young adult -kirjallisuus, on suosittua myös aikuisten parissa, mutta ennen kaikkea sen tulisi tarjota nuorille mahdollisuuksia samaistua. Nuortenkirjojen romanssit kertovat nuorille rakkaudesta ja seksistä sen, mitä vanhemmat ja oppikirjat eivät. Jos sukupuolen ja seksuaalisuuden kuvaukset ovat yksipuolisia tai ongelmallisia, ne voivat vaikuttaa nuoriin lukijoihinsa negatiivisesti. Koska naiset lukevat enemmän etenkin romanttista kirjallisuutta, nuortenkirjojen vajavaisesta naiskuvasta ja ongelmallisista romansseista kärsivät tytöt.