Ryhtyäkö runoilijaksi vai kuvataiteilijaksi : runoilija Uuno Kailaan kuvataiteesta ja siirtymisestä runouteen - Järvinen, Hilda (2019)
Tutkielma käsittelee runoilija Uuno Kailaan kuvataiteellisen ilmaisun kehittymistä hänen oppikouluvuosinaan 1910-luvulla. Tutkimus tuo esille Kailaan kuvataiteellisen lahjakkuuden 4 teoksen kautta. Samoin tutkimus esittelee syitä sille, miksi Kailas valitsi runoilijan uran kuvataiteellisesta osaamisestaan huolimatta.