Nuottien lukemisen strategiat musiikin alakohtaisina tekstikäytänteinä - Suhonen, Rosariina (2019)
Tässä kandidaatintutkielmassani tarkastelen nuottien lukemisen strategioita musiikin oppiaineen alakohtaisina tekstikäytänteinä ja niiden yhteyksiä yleisiin lukemisen strategioihin. Nykyisissä Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa painotetaan laajaa tekstikäsitystä ja alakohtaisia tekstikäytänteitä, mutta musiikin oppialakohtaisista käytänteistä tutkimusta ei ole juurikaan tehty. Aihetta onkin mielekästä tutkia juuri opetuksen, opettajankoulutuksen ja pedagogisten käytänteiden kehittämisen näkökulmasta.