Koti on paikka, jossa on rakkautta, turvaa, lämpöä ja vanhemmat, jotka huolehtii ja välittää : kodin representaatiot perhekodissa asuvien nuorten kirjoitelmissa - Miettinen, Hilda-Maria (2019)
Tässä tutkielmassa tarkastelen sitä, millaisia representaatioita käsite koti saa perhekodissa asuvien nuorten kirjoitelmissa. Käsitteenä koti on mielenkiintoinen, sillä se pitää sisällään niin kulttuurillisen ja yleisen kuin subjektiivisen ja henkilökohtaisen näkökulman. Representaation käsitteen myötä tarkastelun kohteena on ihmisen sisäinen ajatuksellinen maailma, joka ilmenee kielellisesti semioottisen järjestelmän avulla. Tutkielma sijoittuu diskurssintutkimuksen kentälle keskittyen tarkemmin representaation käsitteeseen.