Nuorten urheilijoiden terveyden lukutaito : terveyskäyttäytymiseen liittyvät asenteet ja tiedot ja valmentajan terveydenedistämisaktiivisuus - Raudasoja, Iina (2019)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää urheiluvalmentajien terveydenedistämisaktiivisuuden yhteyttä nuorten urheilijoiden terveyden lukutaitoon sekä näiden muuttujien yhteyttä nuorten terveyskäyttäytymiseen liittyviin asenteisiin ja tietoihin. Tämän tutkimuksen aineistona käytettiin Menestyksen avaimet –hankkeen aineistoa. Menestyksen avaimet on vuonna 2012 käynnistynyt valtakunnallinen terveyden edistämishanke nuorille urheilijoille. Viisivuotisen hankkeen tarkoituksena oli kehittää toimintamalli urheiluseurojen terveyden edistämistyön tukemiseksi ja edistämiseksi. Aineisto kerättiin joukkueissa tai ryhmissä harjoittelevilta 11-18-vuotiailta nuorilta. Tämän tutkimuksen aineistona käytettiin hankkeen loppukyselyä (n = 580). Aineiston analyysimenetelminä käytettiin ristiintaulukointia, χ2-riippumattomuustestiä ja binääristä logistista regressiota.