5G-teknologia ja V2X-standardi - Hakkarainen, Olli (2019)
Mobiliiteknologiat ovat murroksessa, 5G-teknologia on valtava kehitysaskel, joka mahdollistaa uudenlaista tehoa ja luotettavuutta tiedonsiirtoon. 5G-teknologian ja V2X-standardin avulla voidaan myös ratkaista autojen väliseen kommunikaatioon liittyviä ongelmia, ja siten parantaa liikenneturvallisuutta ja liikenteen tehokkuutta. Näiden teknologioiden yhteistoiminnalla voidaan jopa mahdollistaa itseajavat autot.