Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen yhteisopettajuuden tukena - Kirvesmäki, Pauli (2019)
Yhteisopettajuudessa opettajien työskentelyssä ja yhteisopettajuuden harjoittamisessa ilmenee usein haasteina suunnittelun ja arvioinnin aikatauluttaminen, tuen puute kouluhallinnolta, opettajien persoonallisuudet sekä tiedon puute yhteisopettajuudesta. Näihin haasteisiin on tarjolla jonkinlaisia ratkaisuja kirjallisuudessa, mutta nämä ratkaisut eivät usein huomioi tieto- ja viestintätekniikkaa. Tämä kirjallisuus katsaus tarkastelee miten tietoja viestintätekniikkaa voitaisiin hyödyntää ratkaisemaan yhteisopettajuudessa esille tulevia haasteita ja miten tieto- ja viestintätekniikka pystyy muuten tukemaan yhteisopettajuutta. Yhteisopettajuuden haasteisiin tieto- ja viestintätekniikka tarjoaa sovelluksia ja tekniikkaa millä helpoittaa aikataulutusta, kerätä tietoa, tehohostaa kommunikointia sekä tukea arviointia.