Fortnite Battle Royale -online video game : a fostering environment for verbal English as a lingua franca communication - Miettinen, Otto (2019)
Online videopelit on todettu useissa tutkimuksissa hyödylliseksi englannin kielen oppimisen kannalta. Menneinä vuosina online videopelit ovat olleet länsimaalaisten yksinoikeus, mutta nykyisin teknologian edullisuus, langattomien tietoverkkojen yleistyminen ja ilmaispelimalli ovat mahdollistaneet niiden yleistymisen myös muualla maailmassa. Uusi joukko ihmisiä pelaa ensimmäistä kertaa online videopelejä ja kommunikoi englanniksi muun maailman kanssa. Tutkimuksen aikana kohdattiin pelaajia muun muassa Syyriasta, Kiinasta ja Brasiliasta. Miten globaali peliyhteisö ottaa nämä uudet tulokkaat vastaan ja kuinka heihin suhtaudutaan englannin kielenkäyttäjinä? Vastausta haetaan uudesta englannin kielen käsitteestä englanti lingua francana (English as a lingua franca, ELF), jossa englannin kieli nähdään kaikkien käytettävänä ja muokattavana ja jossa ennen kaikkea kaikilla englannin käyttäjillä on yhtäläinen asema.